امروز : 29 مرداد 1403
مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

برنامه خودمراقبتی در سکته قلبی

1 -  لازم است بدانید که بهبود سکته قلبی تامدت کمتر از  12-6  هفته کامل نمی شود لذا دوره نقاهت بعداز سکته قلبی حدود 1.5 الی 3 ماه طول می کشد.

2- برای اینکه بتوانید تدریجا فعالیت طبیعی خودرا ازسربگیرید:معمولا یک دوره ی 3 تا  6هفته ای لازم است پس از ترخیص ؛بانظر پزشک فعالیت هایتان را به آهستگی از سربگیرید بخصوص درهنگام صبح؛فعالیت ها را به آهستگی آغاز نمایید و برای انجام کارها عجله نکنید.

3-  ازمواجه با هوای خیلی سرد و گرمای بیش از اندازه پرهیز کنید و از قدم زدن جهت خلاف باد خودداری کرده و از ورود به هوای مه آلود -و شرجی نیز اجتناب کنید.

4-  رژیم غذایی خود را رعایت کنید و در تمام اوقات قرص زیر زبانی نیتروگلیسیرین به همراه داشته باشیددر هنگام درد قفسه سینه -قرص نیتروگلیسیرین را به صورت زیر زبانی تا سه دوز به فاصله هر 5 دقیقه تکرار کنید و در صورت ادامه درد و انتشار آن به فک و شانه ها و.... به پزشک مراجعه کنید.

5 -  از هفته چهارم الی هشتم اجازه رانندگی دارید .اگر رانندگی سبب خستگی و عصبانیت می شود باید اجتناب کنید.

6 -  به طور کلی از رژیم غذایی کم نمک و کم چرب و کم کالری استفاده کنید و از سبزیجات و میوه های تازه ، مغزها ، پنیر و ماست وشیر -کم چرب ، روغن های گیاهی مایع ، مرغ و ماهی بیشتر استفاده کنید.

7 - از خوردن غذاهای چرب و نفاخ و غذاهایی مثل کله پاچه ؛دل وجگر ؛ سوسیس ؛ کالباس ؛ روغن حیوانی و انواع کنسروها پرهیز نمائید و در صورت افزایش وزن ، وزن خود را کاهش دهید.

8 -  زمان حمام کردن - 20 - 15 دقیقه بیشتر نشود و از آب ولرم استفاده کنید.

9 -  در صورت عدم وجود عارضه از هفته دوم با اجازه پزشک معمولا زمانی که قادر باشید بدون ناراحتی دوطبقه را بالا و پایین بروید و یا

 1 الی 2 کیلومتر راه بروید می توانید فعالیت جنسی را ازسر بگیرید و نیز 15 دقیقه قبل از تماس جنسی مصرف قرص زیر زبانی نیتروگلیسیرین از ایجاد درد قفسه سینه جلوگیری می کند.

10 -  از مصرف دخانیات و الکل جدا خودداری کنید.

11 – در صورت وجود علائمی مثل درد و سنگینی قفسه سینه ، تنگی نفس ، تعریق سرد ، تهوع و استفراغ ، ضعف و بی حالی شدید ، انتشار درد به کتف و فک و لثه و گردن و سوزش سر دل و دل درد تا ناحیه بالای ناف هر چه سریعتر با اورژانس 115 تماس بگیرید و هر چه زودتر بیمار را به اولین مرکز درمانی برسانید.

12 - از مصرف سیلدنافیل یا ویاگرا  بدون صلاحدید پزشک معالج خودداری کنید.