امروز : 01 آذر 1403
مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

واحد تغذیه بیمارستان واحدی اجرایی، زیر نظر مدیر بیمارستان بوده و در هماهنگی با بخش های مرتبط شامل پرستاری، خدمات غذایی، اعتباربخشی و … ارائه خدمت می کند. واحد تغذیه در دو حوزه مشاوره تغذیه و رژیم درمانی و مدیریت خدمات غذایی فعالیت می کند و با هماهنگی سایر اعضا تیم درمان ، از طریق ارزیابی تغذیه ای بیماران ، ارائه مشاوره تغذیه فردی و ارائه خدمات غذایی مناسب جهت تأمین ، حفظ و ارتقا سلامت بیماران خدمت می نماید . در این واحد ، خدمات غذایی بیمارستان و مراقبت های تغذیه ای بیماران به شکل برنامه ریزی شده ، ساماندهی می شود .

مدیریت خدمات غذایی

مدیریت خدمات غذایی شامل مجموعه ای از اعضا با هدف تأمین غذا و تغذیه مصنوعی، همچنین تهیه میان وعده جهت بیماران وکارکنان بیمارستان  می باشد . محصول آماده شده در این مدیریت ، در بالین بیمار و غذاخوری بیمارستان ارائه می شود.
موضوع با اهمیت در مدیریت خدمات غذایی بیمارستان ، هماهنگی های بین واحد خدمات غذایی و تیم درمان است. مدیران خدمات غذایی باید پاسخگوی انتقال غذا به بخش ، به عنوان یک نقطه بحرانی باشند . از عمده ترین وظایف کارشناس تغذیه در جایگاه مدیریت خدمات غذایی بیمارستان بر اساس شرح خدمات مندرج در ائین نامه تأسیس بیمارستان ها ، نظارت بر همه فرآیندهای غذا از خرید تا مصرف است.

محدودیت بودجه ای نیز به ویژه در زمان هایی خاص که تأمین به موقع آن غیر قابل پیش بینی است بخش عمده ای از نگرانی های خدمات غذا را تشکیل می دهد که لازم است با مدیریت کارشناس تغذیه و همفکری سایر اعضا مدیریت خدمات غذایی ، برنامه ریزی مناسب جهت تهیه غذا با کیفیت مناسب و منطبق با محدودیت های بودجه صورت گیرد.

مشاوره تغذیه و رژیم درمانی

یکی از عمده ترین وظایف کارشناس تغذیه ، مشاوره و رژیم درمانی به بیماران در بخش های بستری و مراجعه کنندگان به کلینیک بیمارستان می باشد. با توجه به در خواست پزشک معالج مبنی بر ضرورت انجام مشاوره تغذیه جهت بیماران ،پس از اطلاع رسانی به کارشناس و بررسی وضعیت بیمار ،طراحی و برنامه ریزی و مداخله تغذیه ای صورت می گیرد .همچنین تنظیم تغذیه انترال و پرنترال برای بیماران در شرایط خاص نیز از اقدامات تغذیه بالینی بیمارستان می باشد.