بخش هورمون شناسی
یکی از بخشهای پیشرفته آزمایشگاه شهید بهشتی بخش هورمونشناسی آن میباشد.
هورمونها مواد شیمیایی هستند که در پاسخ به یک محرک خاص از غدد ساخته شده و به درون خون ترشح میشوند، پیام را در سرتاسر بدن حمل میکنند و آن را به تمامی سلولهای هدف میرسانند.
گیرنده هورمون که روی سلولهای هدف قرار دارد، به سلول مورد نظر متصل شده و باعث تغییر اعمال آن سلول میشوند. به بیان دیگر، هورمونها اثر کنترلی روی سلولهای بدن دارند. برخی هورمونها اعمال موضعی (مربوط به محل خاصی در بدن) و برخی اعمال عمومی دارند.
در بدن انسان دو نوع کلی هورمون وجود دارد: هورمونهای استروئیدی مانند هورمونهای جنسی و هورمونهای آمینواسیدی. گیرندههای هورمونهای آمینو اسیدی در روی سلولهای هدف قرار دارند و گیرندههای هورمونهای استروئیدی در درون سیتوپلاسم و یا روی هسته سلولهای هدف قرار دارند.
انسولین، گلوکاگون، هورمون رشد، هورمونهای تیروئید، کورتیزول و همچنین هورمونهای جنسی مانند تستوسترون، استروژن و پروژسترون از معروفترین هورمونهای بدن هستند.
این بخش به دلیل داشتن دستگاههای دقیق و پیشرفته از جمله MINDRAY CL-2000 و الایزا فول اتومات و الایزا ریدر واستفاده از کیتهای دقیق و معتبر توانسته پاسخگوی انجام تستهای هورمونشناسی بهطور وسیع باشد.