امروز : 12 تیر 1403
مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1395/06/31 - 14:40
  • 41
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z7Lf

به مناسبت 30شهریور (20 سپتامبر) روز جهانی آلزایمر:

زمانی برای تلف کردن نداریم(No time to lose) .




دکتر مهدی خیران عضو هیئت علمی گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در خصوص بیماری آلزایمر عنوان می کند:



 



بیماری آلزایمر(Alzheimer) یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در آن فرد به صورت پیش رونده دچار اختلال حافظه ، تحلیل رفتن قوای شناختی و کاهش عملکرد توانایی های ذهنی می شود.



بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقلی بوده که معمولاً بعد از سن 60 سالگی شروع می شود و میزان بروز آن با افزایش سن افزایش می یابد.



این بیماری هم در مردان و هم در زنان رخ می دهد ولی به علت طول عمر بالاتر به صورت شایع تر در زنان دیده می شود.



وی افزود:علت این بیماری رسوب یک سری پروتئین های غیر طبیعی در مغز می باشد که منجر به اختلال در تبادلات عصبی و در نهایت کوچک شدن مغز می شود و عواملی که می توانند باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر شوند عبارت اند از: افزایش سن، جنس مونث، پرفشاری خون، بالا بودن سطح کلسترول و چربی خون، دیابت، سابقه ضربه به سر، مصرف سیگار، بیماری عروق مغز و سکته های مغزی، کم خونی و چاقی، بنابر این شیوه زندگی افراد، عادات غذایی ناسالم و کم تحرکی و نداشتن فعالیت جسمی و ذهنی کافی نقش به سزایی در به وجود آمدن مشکلات زمینه ای که می توانند در نهایت به بیماری آلزایمر منجر شود دارد.



اولین و بارز ترین علامت این بیماری اختلال در حافظه کوتاه مدت است یعنی بیمار در حالی که خاطرات گذشته خود را از قبیل دوران کودکی و نوجوانی و ازدواج و.. به خوبی به یاد می آورد قادر نیست مطالب جدیدی را به خاطر بسپارد.



به تدریج بیمار در نام بردن اشیاء و اسم اطرافیان نیز دچار مشکل می شود و فعالیت های اجرایی بیمار از قبیل مدیریت، برنامه ریزی برای انجام کارها و روش های حل مسئله و مواجه با مشکلات مختل می شود.اختلال در تکلم ، تفکر و قضاوت، تغییرات خلقی از جمله توهم بینایی و شنوایی، افسردگی، اضطراب، تغییرات شخصیتی و ناتوانی در انجام کارهایی که بیمار در گذشته قادر به انجام آن ها بوده از جمله توانایی رانندگی، خرید منزل، معاشرت با نزدیکان از دیگر علائمی است که فرد مبتلا به آلزایمر ممکن است در سیر بیماری خود دچار آن ها شود و در نهایت فرد به طور کامل توانایی گفتاری و حرکتی و حتی کنترل در ادرار و مدفوع خود را ازدست داده و کاملاً وابسته به اطرافیان خود می شود.البته علائم ذکر شده سیر بسیار آهسته ای داشته و درصورت مراجعه بیمار در مراحل اولیه تا حدود زیادی قابل پیشگیری و درمان هستند.



وی در خصوص پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر افزود:درست است که آلزایمر بیماری سالمندان است ولی برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر بایستی از سنین جوانی اقدام کرد. همان  طور که بیان شد شیوه زندگی و کم تحرکی نفقش مهمی در ابتلا به آلزایمر دارد بنابر این داشتن زندگی سالم بافعالیت بدنی مناسب و استفاده از غذا های سالم تأثیر عمده ای در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد. از دیگر موارد محافظت کننده در برابر آلزایمر، داشتن فعالیت ذهنی مداوم و ساده مثل حل جدول و بازی های فکری می تواند اشاره کرد.



قابل ذکر است که تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود نداشته ولی پیشرفت های زیادی در زمینه در مان های دارویی بیماری به وجود آمده که تا حد زیادی از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند.






  • گروه خبری : اخبار بیمارستان
  • کد خبر : 31585
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم